Tankopslag

A & P Oil B.V. is een internationaal opslagbedrijf dat logistieke oplossingen biedt. Het bedrijf, dat de hele logistieke keten voor zijn klanten afhandelt, heeft grote opslagfaciliteiten die strategisch zijn gesitueerd op zes locaties in Nederland, twee in het VK en één in Polen. Met een totale capaciteit van meer dan 3.500.000 kubieke meter, maken de faciliteiten de behandeling van een zeer gediversifieerde basis van producten mogelijk, waaronder eetbare en plantaardige oliën, basisoliën, oleochemicaliën, niet-gevaarlijke chemicaliën, biodiesel, vloeibare landbouwproducten, stookolie, middeldistillaten en benzine.

Gelegen in het hart van de Rotterdamse haven, is het de perfecte toegangspoort tot Europa. De geografische ligging in de haven van Rotterdam is een groot voordeel om aan alle soorten transportbehoeften te kunnen voldoen: de Noordzee, de belangrijkste Europese binnenwateren, snelwegen en spoorwegnetwerken zijn allemaal vlakbij. Onze terminals zijn 24/7 bereikbaar en slaan zowel chemicaliën als minerale olieproducten op. De dienst Petrochemical Industrial Distillation heeft een groot aandeel in de onafhankelijke productdestillatiemarkt in Noordwest-Europa.Er is een uitgebreide infrastructuur en geavanceerde faciliteiten voor de afhandeling van vrachtwagens, ISO-containers en spoorketelwagens, en ze zijn gekoppeld aan pijpleidingen die de faciliteit met de buitenwereld verbinden. Voor de behandeling van hoogvolume producten via spoorketelwagen beschikt de site over een bloktreinvoorziening (Rail Cargo Center) voor zowel.

De terminals in Rotterdam en Nijmegen voldoen aan de BRZO2015 (Seveso III) richtlijn, wat inhoudt dat er jaarlijks een uitgebreid veiligheidsmanagementsysteem wordt geaudit door de lokale autoriteiten. A & P Oil B.V. heeft gekozen voor één systeem voor alle acht terminals. Hierdoor voldoen ook de terminals in Zaandam, Avonmouth, Liverpool en Gdynia allemaal aan de strengste regelgeving.